Tony
Tony Larsson heter jag, född och uppvuxen och boende i Göteborg. Gud grep mig när jag var 15, i samband med konfirmationen, och sedan dess har mitt liv mer eller mindre handlat om honom. Känner mig hemma både i frikyrkan och Svenska kyrkan, men känner också en vidare samhörighet med hela Kristi kyrka i alla dess former och har hämtat intryck från många olika traditioner, vilket lär märkas bland inläggen.

Förutom Gud är jag också fascinerad av språk, och de båda möts i mitt ”drömjobb” bibelöversättning. Är verksam som teolog på Svenska Folkbibeln medan min masteruppsats på GU om urkyrkans gudstjänst släpar efter. Gud har skapat alldeles för många intressanta grejer här i livet…

Hursomhelst, jag ser väl inte den här sidan som en chans att basunera ut till en halvintresserad omvärld vad jag åt till frukost imorse, utan mer som ett praktiskt sätt att lägga ut Gudsrelaterat material jag samlat på mig under åren så att det blir tillgängligt för fler. Jag gillar Jesu ord, ”Ni har fått för intet, ge då för intet” (Matteus 10:8).

Så ta en titt bland kategorierna och se om du finner något som intresserar dig.

Och om du får lust, skicka en hälsning på tony[at]tonylarsson.se.

8 svar to “Något om mig”


  1. Hej Tony Larsson,

    Jag rekommenderar dig och läsarna av denna blogg att läsa den omfattande research av ursprunget av NT och Paulus doktriner (och lära vad efterföljarna till Ribi Yehoshua från Nazareth – Netzarim – sa om Paulus) på denna hemsida: http://www.netzarim.co.il

    Anders Branderud

  2. Josef Boberg Says:

    Fortsatt lycka till som nätmedborgare också :!:

  3. Sandra Chris-Andrén Says:

    Det är härligt att få möta dig, Tony. Med all din kunskap som du generöst och ödmjukt delar med dig är du verkligen en sann spridare av Jesu Kärleksbudskap.
    Shalom, Sandra

  4. Kae/Samone Says:

    Tak for kigget. It’s been touching and inspiring.

    I pray that the Father will continue to show you His love and deepening your relationship with Him through your everyday walk with Him.

    God bless.
    Kae

  5. Liljan Says:

    Hej Tony, Hoppas Gud välsignar dig dagligen, du utför ett underbart jobb och det tackar vi Gud för!
    Har du nån text om de sju dödssynderna, står det i bibeln eller GT? Kan du vara snäll skicka det till mig? Liljandehud@hotmail.com
    Med vänlig hälsning,
    Liljan

  6. Lars Borre Says:

    Hej Tony. Tack för din översättning av Amidah, ”Shmoneh Esreh,” Den stående Bönen. Den borde vara i ”var mans mun” dagligen, som en bön av tacksamhet och tillbedjan till Israels och alla Jesustroendes Gud.

  7. Zoe Says:

    Hej Tony,

    This is Zoe, from The Overcoming Church based in New York. Nice to e-meet you here.

    I’m writing to you since we have Christian books (around 500,000words) translation project from English into Swedish. We are looking for excellent native Swedish translators to work on this project. We found that you have rich experience in the translation field, especially religious field. So I am writing to ask if you are interested in this project.

    If you are interested in our project, please feel free to contact me for more details.

    If you have any other questions or concerns, please feel free to let me know.

    Hope to hear from you soon.

    Best Regards,

    Zoe

  8. Helena Says:

    Hej Tony,
    ett jättestort tack för att ditt fina arbete, må Gud fortsätta stärka dig!
    Har försökt nå dej på tony@tonylarsson.se men verkar inte skickas iväg.
    Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig, har du någon annan e-mail jag maila dig på?

    Guds frid!
    Helena

Lämna en kommentar